Napelem hitel családi házra

Csökkentse otthona energiaköltségeit, használjon tiszta energiát! Csupán 10 % befektetéssel, kamatmentes, 0%-os hitellel juthat ingyen energiához. A futamidő lejártát követően, napelemes rendszere nem csak hasznot, hanem profitot is eredményez Önnek.

Hitel napelem-rendszer kivitelezésére

A hitelt a MFB nyújtja azzal a céllal, hogy lakóépületek energiahatékonysága és a megújuló energia felhasználása növekedjen. 

Ezt az Európai Uniós hitelkeretet 2017-ben nyitották meg, és a forrás kimerüléséig igényelhető a támogatás. Jelenleg még hozzávetőleg 70 milliárd forint áll a lakosság rendelkezésére.

Miért is ne fektetné pénzét egy hosszú távon jövedelmező projektbe?  A napelemes rendszer beüzemelésétől kezdve elfelejtheti az áramszámlát. 

A hitel teljesen kamatmentes, 0%-os, rejtett költségektől mentes, a megspórolt áramszámla díja pedig akár a teljes törlesztő részletet fedezi.

Miért éppen napenergia?

A napelemes rendszer jó és hatékony áramtermelő megoldás.

A jól méretezett és kivitelezett napelemes rendszer gyakorlatilag teljesen kiváltja a villanyszámláját. Sőt! A hálózatra visszatápláló rendszer segítségével a többlet energiánk lesz a fedezet arra az esetre, amikor pillanatnyi energiaigényünk magasabb az aktuális termelésünknél (pl. felhős idő esetén).

A napelemes rendszereknek igen alacsony a karbantartási igénye, működési élettartama mégis eléri a 30-40 évet.

Egy átlagos napelemes rendszer megtérülési ideje 8-10 év, majd azt követően már csak termeli Önnek az ingyen energiát.

A napelem védi a tetőt az erős napsugárzástól, elősegítve ezzel háza hővédelmét.

Nem utolsó sorban, a napelem emeli az ingatlan értékét.


Napelem

Miért érdemes felvenni ezt a hitelt?

A hitelt a magántulajdonban levő lakóingatlan tulajdonosa igényelheti. 

A napelemes rendszer kiépítési költségeinek 90 %-át kamatmentes hitelből fedezheti, melynek összege 500 ezer - 10 millió forint lehet. Így Ön akár 50.000 forint befektetésével napelemhez juthat, akár a lakás-előtakarékossági számlán lévő megtakarítás beszámításával.

A hitelprogram futamideje a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év lehet. Ne feledje, a napelemes rendszerek megtérülési ideje 8-10 év, ez idő alatt a törlesztő részletét az áramszámlája fedezheti!

Szükség esetén türelmi és rendelkezésre tartási időt is igényelhet, szintén díjmentesen. 

Mit jelent a türelmi idő? A hitel törlesztési időszakának elején (akár egy-két év is lehet) alacsonyabb a törlesztőrészlet fizetésére van lehetőség. Ekkor a hitel tőkerészét nem, csak a kamatot kell fizetnünk.

Mit jelent a rendelkezésre tartási idő? Az az időtartam, amelynek folyamán a folyósítási feltételeket teljesíteni kell. Magánszemélyek esetében ez a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap.

Milyen fedezet szükséges?

Magánszemély esetén 5 millió forint kölcsönösszegig nem szükséges fedezet adása. 5 millió forint kölcsönösszeget meghaladó kölcsön esetén az elvárt fedezettség mértéke a kölcsöntőke legalább 50%-a. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ingatlant feltétlenül jelzáloggal kellene terhelni. Lehetőség van ettől eltérő fedezettség biztosítása is.

Jelzáloggal terhelt ingatlanra is felvehető ez a 0%-os hitel?

Igen, azonban feltételekkel. Ezek közül a legfontosabb: olyan ingatlan is elfogadható biztosítékként, amelyen első ranghelyi jelzálogjog, valamint annak biztosítására feljegyzett elidegenítési és terhelési tilalom terhel, de a bank másodhelyi jelzálogjogot tud alapítani fedezetként.

A lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében felvehető 0%-os hitel önállóan támogatható felhasználási lehetőségei a teljesség igénye nélkül;

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek köre: épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, energiamegtakarítást eredményező nyílászáró-csere, fűtési, használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, hővisszanyerő berendezés korszerűsítése.

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén: napkollektoros rendszer telepítése, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, napelemes rendszer telepítése villamosenergia-termelés céljából, földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek kiépítése.

Állunk az Ön rendelkezésére szakszerű segítségadással!

A Hitelprogram célja a családi házak, lakóépületek épületenergetikai, napelemes beruházásaihoz szükséges forrás biztosítása a megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

A hitel igényléséhez egy pályázati csomagot szükséges benyújtani valamely MFB Pontban.

Cégünk pályázati szakértő partnerünkkel másfél éves együttműködésünk során már több mint 550 kérelmet készítettünk el, amelyek 99,6%-ban meg is kapták a jóváhagyást!

Jelenleg hozzávetőleg 70 milliárd forint áll még a lakosság rendelkezésére, hogy napelemes rendszer kiépítéséhez most költségeik 90%-át valóban kamatmentes hitelből fedezzék.

0%-os napelem hitelprogram