Napelem pályázat 2019

A napelem rendszer egy értéknövelő beruházás, egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetésének terhétől, és az ingatlanuk értékét is növeljük. Mint minden beruházásnál, a napelemek telepítésekor is fontos, hogy mennyi idő alatt térül meg.

A Nap még évmilliárdokig ontja ránk éltető fényét, egy szinte kimeríthetetlen energiaforrás. A Nap fényét használják a napelem modulok, amelyek a napfényt, a fotovoltaikus elv alapján elektromos árammá alakítják át. A napelem rendszerek segítségével helyben termelhetjük meg az elektromos áramot. A napelem panelokkal környezet barát módon, káros anyagok kibocsájtása nélkül állíthatunk elő áramot. A napelem modulok egyenáramot termelnek, hogy az elektromos vezetékekben is használatos váltóáram legyen, szükségünk van egy áramátalakító berendezésre, az ún. inverterre. 

Az így megtermelt áramot, a helyileg illetékes áramszolgáltató rendszerébe tápláljuk be, és onnan vételezzük vissza, amikor a rendszerünk nem termel. A szolgáltatóval az elszámolás egy oda-vissza mérő áramóra segítségével, éves szinten történik. A napelem rendszerek nem csak a háztartásunk, hanem a vállalkozásunk, cégünk számára is megoldást adhat a rezsiköltségek csökkentésére.

Napelem pályázat 2019

A napelem rendszer egy értéknövelő beruházás, egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetésének terhétől, és az ingatlanuk értékét is növeljük. Mint minden beruházásnál, a napelem rendszerek telepítésekor is fontos, hogy a beruházásunk mennyi idő alatt térül meg.

A napelem rendszerek átlagos megtérülésének ideje 8-10 év, támogatások és pályázati pénzekkel a megtérülési idő is lecsökken.

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Napelemes pályázat magánszemélyeknek

A 2019-es évben magánszemélyek számára vissza nem térítendő támogatás nincs. Magánszemélyek számára elérhető pályázati, támogatási formák:

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel című (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17) pályázat érhető el.

Az állam 0%-os kamatú hitelprogrammal támogatja a lakóépületek energia hatékony felújítását, ezen belül a napelemes rendszereket is. Az induláshoz elég 10%-os önerő. 

  • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár
  • vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik
  • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
  • az ingatlan lakóingatlan
  • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye

Napelemes pályázat vállalkozásoknak

A támogatási kérelmet olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatják be, amelyek rendelkeznek:

  • minimum 3 lezárt üzleti évvel,
  • amelyeknek a fejlesztendő székhelyén/telephelyén/fióktelepén bejelentett teljes munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző 1 évben minimum 1 fő volt.

Milyen napelem rendszereket támogat az állam?

Kizárólag olyan napelemes rendszer telepítése támogatható, amely

  • a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődik,
  • az épületben működő termelési eszközök villamos-energiaigényének legfeljebb 100 százalékát fedező, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű
  • kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre
  • olyan épületen kerül telepítésre, amelyben a támogatási kérelem benyújtását megelőzően volt villamosenergia felhasználása

A vissza nem térítendő támogatási összeg minimum 1,5 millió forint, maximum 3 millió forint.

Napelemes pályázat vállalkozásoknak
Napelem igénylés CSOKkal

Falusi CSOK

2019. Július 1-től elérhető lesz a falusi CSOK is, melyet az 5000 fő alatti létszámú falvakban (akár használt) ingatlant vásárlók vehetnek fel. A felvehető összeg a gyermekek számától függ;

  • 1 gyermek esetén 600 000 Ft
  • 2 gyermek esetén 2,6M Ft
  • 3 gyermek esetén 10M Ft

Kik igényelhetik az állami támogatást?

A falusi CSOK összegének felét a vásárlásra, másik felét a felújításra lehet fordítani. Manapság a felújítás kapcsán sokaknak eszébe jut a ház energiakorszerűsítése, valamint a megújuló energia használatára való átállás is.

A napelemes fűtési technológiákkal bővebben a Napelemes fűtés cikkünkben foglalkoztunk.

Javasolt folyamat a napelem pályázatokra

Ne hagyja ki Ön sem ezt a lehetőséget!

Akár 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatáshoz juthat cége telephelyének / telephelyeinek napelemes rendszerének kiépítéséhez!

Éljen segítségünkkel! Kollégáink megvizsgálják, hogy cége megfelel-e a pályázati kritériumoknak, majd a kötelező előminősítés feladatait végzik el.

Cégünk szakértői 10.000,- Ft-ért elvégzik a teljes körű előminősítést, pontozást, majd a helyszíni felmérés után elkészítik az Ön személyes ajánlatát. Az elfogadott ajánlat alapján mi készítjük el és nyújtjuk be a pályázatot Ön helyett. A sikeres pályázat után pedig megkezdődhet a szerződés szerinti kivitelezés! A napelem kivitelezéssekről információkat a Napelem kivitelezés oldalunkon találhat.

Ne feledje! A támogatási kérelmek értékelése folyamatosan történik, és amint a keret kimerül, a pályázatot még a beadási határidő lejárta előtt lezárják. Ne késlekedjen!

Napelem pályázatok ára