Napelem pályázat 2019

A napelem rendszer egy értéknövelő beruházás, egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetésének terhétől, és az ingatlanuk értékét is növeljük. Mint minden beruházásnál, a napelemek telepítésekor is fontos, hogy mennyi idő alatt térül meg.

A Nap még évmilliárdokig ontja ránk éltető fényét, egy szinte kimeríthetetlen energiaforrás. A Nap fényét használják a napelem modulok, amelyek a napfényt, a fotovoltaikus elv alapján elektromos árammá alakítják át. A napelem rendszerek segítségével helyben termelhetjük meg az elektromos áramot. A napelem panelokkal környezet barát módon, káros anyagok kibocsájtása nélkül állíthatunk elő áramot. A napelem modulok egyenáramot termelnek, hogy az elektromos vezetékekben is használatos váltóáram legyen, szükségünk van egy áramátalakító berendezésre, az ún. inverterre. 

Az így megtermelt áramot, a helyileg illetékes áramszolgáltató rendszerébe tápláljuk be, és onnan vételezzük vissza, amikor a rendszerünk nem termel. A szolgáltatóval az elszámolás egy oda-vissza mérő áramóra segítségével, éves szinten történik. A napelem rendszerek nem csak a háztartásunk, hanem a vállalkozásunk, cégünk számára is megoldást adhat a rezsiköltségek csökkentésére.

Napelem pályázat 2019

A napelem rendszer egy értéknövelő beruházás, egyszerre szabadulunk meg az éves áramszámla fizetésének terhétől, és az ingatlanuk értékét is növeljük. Mint minden beruházásnál, a napelem rendszerek telepítésekor is fontos, hogy a beruházásunk mennyi idő alatt térül meg.

A napelem rendszerek átlagos megtérülésének ideje 8-10 év, támogatások és pályázati pénzekkel a megtérülési idő is lecsökken.

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Napelemes pályázat magánszemélyeknek

A 2019-es évben magánszemélyek számára vissza nem térítendő támogatás nincs. Magánszemélyek számára elérhető pályázati, támogatási formák:

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel című (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17) pályázat érhető el.

Az állam 0%-os kamatú hitelprogrammal támogatja a lakóépületek energia hatékony felújítását, ezen belül a napelemes rendszereket is. Az induláshoz elég 10%-os önerő. 

 • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár
 • vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik
 • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
 • az ingatlan lakóingatlan
 • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye

Napelemes pályázat vállalkozásoknak

A támogatási kérelmet olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatják be, amelyek rendelkeznek:

 • minimum 3 lezárt üzleti évvel,
 • amelyeknek a fejlesztendő székhelyén/telephelyén/fióktelepén bejelentett teljes munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző 1 évben minimum 1 fő volt.

Milyen napelem rendszereket támogat az állam?

Kizárólag olyan napelemes rendszer telepítése támogatható, amely

 • a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületekből álló épületcsoporthoz kötődik,
 • az épületben működő termelési eszközök villamos-energiaigényének legfeljebb 100 százalékát fedező, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű
 • kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre
 • olyan épületen kerül telepítésre, amelyben a támogatási kérelem benyújtását megelőzően volt villamosenergia felhasználása

A vissza nem térítendő támogatási összeg minimum 1,5 millió forint, maximum 3 millió forint.

Napelemes pályázat vállalkozásoknak
Napelem igénylés CSOKkal

Falusi CSOK

2019. Július 1-től elérhető lesz a falusi CSOK is, melyet az 5000 fő alatti létszámú falvakban (akár használt) ingatlant vásárlók vehetnek fel. A felvehető összeg a gyermekek számától függ;

 • 1 gyermek esetén 600 000 Ft
 • 2 gyermek esetén 2,6M Ft
 • 3 gyermek esetén 10M Ft

Kik igényelhetik az állami támogatást?

A falusi CSOK összegének felét a vásárlásra, másik felét a felújításra lehet fordítani. Manapság a felújítás kapcsán sokaknak eszébe jut a ház energiakorszerűsítése, valamint a megújuló energia használatára való átállás is.

A napelemes fűtési technológiákkal bővebben a Napelemes fűtés cikkünkben foglalkoztunk.

Javasolt folyamat a napelem pályázatokra

Ne hagyja ki Ön sem ezt a lehetőséget!

Akár 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatáshoz juthat cége telephelyének / telephelyeinek napelemes rendszerének kiépítéséhez!

Éljen segítségünkkel! Kollégáink megvizsgálják, hogy cége megfelel-e a pályázati kritériumoknak, majd a kötelező előminősítés feladatait végzik el.

Cégünk szakértői 10.000,- Ft-ért elvégzik a teljes körű előminősítést, pontozást, majd a helyszíni felmérés után elkészítik az Ön személyes ajánlatát. Az elfogadott ajánlat alapján mi készítjük el és nyújtjuk be a pályázatot Ön helyett. A sikeres pályázat után pedig megkezdődhet a szerződés szerinti kivitelezés! A napelem kivitelezéssekről információkat a Napelem kivitelezés oldalunkon találhat.

Ne feledje! A támogatási kérelmek értékelése folyamatosan történik, és amint a keret kimerül, a pályázatot még a beadási határidő lejárta előtt lezárják. Ne késlekedjen!

Napelem pályázatok ára
Ingyenes kiszállással Budapest és környékén!

Vízszerelő Mester

Ingyenes kiszállással Budapest és környékén!

Több, mint 15 éves munkatapasztalat során több ezer elégedett ügyfelet tudhatunk magunk mögött. Ne kísérletezzen, menjen biztosra és válasszon minket! Mi azért dolgozzunk, hogy ön és családja jól érezze magát otthonában az év minden napján!