Otthon melege pályázat

Az Otthon Melege Program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot 2019. szeptember 24 és 2020. március 31. között. Ez egy vissza nem térítendő támogatás, így megéri ezzel élni!

A napelem rendszerünk által megtermelt többlet áramot, akár fűtés rásegítésre is felhasználhatjuk, de az Otthon melege program adta pályázati lehetőségeket is kihasználhatjuk.

A Nap már évmilliárdok óta ontja ránk fényét, de áramtermelésre csak 60 éve használjuk ki a Nap fényét a napelem modulok segítségével. A napelem panelokkal tiszta, megújuló energiát állíthatunk elő a helyszínen, a környezet szennyezése nélkül. A napelemek egyenáramot termeltnek, hogy a háztartásunkban is felhasználható váltóárammá alakítsuk, szükségünk van egy köztes berendezésre, ez az inverter, ami átalakítja az egyenáramot váltóárammá.

Az inverter által átalakított áramot, így már be tudjuk táplálni az energiaszolgáltató hálózatába, és onnan vételezzük vissza, amikor a napelem rendszerünk nem termelt elég áramot. Az elszámolás a szolgáltatóval éves szinten történik, egy oda-vissza mérő villanyóra alapján. Ha a napelemes rendszerünk többet termel, mint amit az éves áramfogyasztásunk, akkor a plusz áramot fűtés rásegítésre is felhasználhatjuk. Ezzel is csökkente a gázszámla fizetésének költségeit.

Otthon melege program

A fűtésszámla kifizetésének terhe, egy családi költségvetésnek komoly tétele, így ha ezt csökkenthetjük, akkor érdemes a fűtés korszerűsítésébe fektetnünk. Egy ilyen befektetés előtt utána kell nézni, hogy milyen elérhető pályázati feltételek vannak a fűtéskorszerűsítésre. Ilyen program az otthon melege program, ami a családi házak és társasházak, lakószövetkezetek számára ad lehetőséget, a fűtéskorszerűsítésre (konvektor cserére) pályázni az Otthon Melege program részeként, a teljes költség 60%-a, akár 750 ezer forint is elnyerhető. A Földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogram pályázatai változatlan feltételekkel, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatóak be.

Az Otthon Melege Program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot 2019. szeptember 24 és 2020. március 31. között

Az Otthon Melege Program alprogramjának keretében okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10-50 százaléka lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint.

Otthon melege pályázat