Napelem pályázat magánszemélyeknek

A napelem rendszer kiépítését megelőzően, fontos utánajárni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak. A magánszemélyek számára is léteznek különböző támogatások, így a napelemes rendszer még gyorsabban fog megtérülni. Hívjon minket a részletekért.

A napelem rendszer telepítése előtt, érdemes utánajárni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, a napelem rendszer kivitelezések támogatására magánszemélyek számára, így napelemes befektetésünk is gyorsabban térül meg.

A napelem rendszerek segítségével csökkenthetjük rezsiköltségeinket, mivel egy jól méretezett napelem rendszer segítségével megszabadulunk az áramszámla fizetésének terhétől, egy kiszámítható biztonságot ad háztartásunk számára. A napelemes áramtermeléssel a közvetlen lakóhelyünk környezetét is védjük, hiszen a napelemekkel káros szén-dioxid és por kibocsájtása nélkül termelünk elektromos áramot. A napelemes rendszerünk egyszeri beruházással, szinte gondozásmentesen termel áramot a háztartásunk számára több évtizeden át. Mint minden befektetésnél, így a napelemeknél is fontos kérdés, hogy mennyi idő alatt térül meg. Az átlagos megtérülési idő pályázati támogatások nélkül, 8-10 év.

Napelem pályázat magánszemélyeknek

A napelem rendszer telepítése előtt, érdemes utánajárni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak, a napelem rendszer kivitelezések támogatására magánszemélyek számára, így napelemes befektetésünk is gyorsabban térül meg.

Magánszemélyek számára most nincs elérhető vissza nem térítendő támogatás, a magánszemélyek számára elérhető a

1. Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó visszatérítendő támogatás (0%-os hitel) (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP- 5.2.1-17).

A támogatást igényelheti az a magánszemély, aki

 • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár (vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik)
 • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
 • az ingatlan lakóingatlan
 • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye
Napelem pályázat magánszemélyeknek
Napelem pályázat magánszemélyeknek

A támogatás mértéke: a teljes beruházás költségének 90%

Elvárt önerő mértéke: 10% (amibe beleszámítható a lakás előtakarékossági számla)

Megvalósítás helyszíne: Magyarország

Futamidő: 1-20 év

A támogatás összege magánszemélyek esetében : 10.000.000 Ft-ig

Nem igényelhet támogatást az a magánszemély, aki

 • negatív adósként szerepel a KHR-ben (régi BAR-lista)
 • akinek 149.000 Ft-ot meghaladó adó-, vagy köztartozása van (kivéve ha fizetési haladékot kapott)
 • 60 napot meghaladó közüzemidíj-tartozással rendelkezik
 • akit kizártak a támogatási rendszerekből

Falusi CSOK

Az 5000 fő alatti létszámú falvakban (akár használt) ingatlant vásárlók vehetnek fel. A felvehető összeg a gyermekek számától függ :

 • 1 gyermek esetén 600 000 Ft
 • 2 gyermek esetén 2,6M Ft
 • 3 gyermek esetén 10M Ft

A falusi CSOK összegének felét a vásárlásra, másik felét a felújításra lehet fordítani. Tehát érdemes a felújításra szánt összeg egy részét energetikai fejlesztésre, napelem rendszer beruházásra költeni.

Napelem pályázat magánszemélyeknek