0%-os lakossági hitel napelemes fejlesztésre

0%-os lakossági hitel napelemes fejlesztésre. Családi ház, lakóház, hétvégi ház és üdülőház korszerűsítése, energiahatékonyságának növelése. Napelemes rendszer kiépítése. Pályázati szakemberek alkalmazása.

Családi ház, lakóház, hétvégi ház és üdülőház korszerűsítése, energiahatékonyságának növelésére telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

A hitel célja, hogy lakóépületek energiahatékonysága és megújuló energia felhasználása növekedjen, ennek érdekében napelemes rendszer telepítésére és lakóházak energetikai korszerűsítésére kamatmentes 0%-os hitelt biztosít a MFB. A hitelkeretet 2017-ben megnyitották, ebből még 70 milliárd forint áll a lakosság rendelkezésére.

Ebben a cikkben leírjuk, hogy pontosan kik, milyen feltételekkel vehetik igénybe a 0%-os hitelt napelemes rendszerekre, kiknek és hogyan éri meg ezt igénybe venni.

Kik vehetik igénybe a 0%-os napelemes hitelt?

Természetes személy, magánszemély és társasház, lakásszövetkezet egyaránt igényelheti azt a kölcsönt, azonban más- más feltételekkel. A fő szempont, hogy a lakás, ház magántulajdonban legyen.

Mekkora kölcsönösszeg kérhető a napelemes rendszerekre?

Természetes személy kölcsönfelvevő esetén a kölcsön összege minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint. Társasház és lakásszövetkezet esetén a felvehető hitelösszeg minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint lakásonként.

Mekkora önrész szükséges?

Az épületenergetikai beruházási projekt elvárt önerő-mértéke az elszámolható költségének minimum 10%-a. Így lehetősége van arra, hogy például egy napelemes rendszer kiépítési költségeinek 90 %-át valóban kamatmentes hitelből fedezze.

Lakossági napelemes rendszer hitelek

A napelemes rendszer hitelek futamidejéről

Jelen kölcsön futamideje a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év. Ez az idő magában foglalja az esetleges türelmi és rendelkezésre tartási időt is.

Türelmi idő: a hitel törlesztési időszakának elején alacsonyabb a törlesztőrészlet fizetésére van lehetőség, mert ekkor a hitel tőkerészét nem, csak a kamatot kell fizetnünk.

Rendelkezésre tartási idő: az az időszak, melynek folyamán a folyósítási feltételeket teljesíteni kell. Magánszemélyek esetében ez a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap. Társasházi/Lakásszövetkezeti igénylők esetén a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 24 hónap.

Milyen fedezet szükséges?

5 millió forint kölcsönösszegig nem szükséges biztosíték adása magánszemély esetén. 5 millió forint kölcsönösszeget meghaladó kölcsön esetén a tőkekitettség legalább 50%-a az elvárt fedezettség mértéke. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ingatlant feltétlenül jelzáloggal kellene terhelni. Lehetőség van ettől eltérő fedezettség biztosítása is (pl. óvadék).

Társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén a tőkekitettség legalább 20%-a az elvárt fedezettség mértéke.

Jelzáloggal terhelt ingatlanra is felvehető ez a 0%-os hitel?

Igen, azonban feltételekkel. Ezek közül a legfontosabb: olyan ingatlan is elfogadható biztosítékként, amelyen első ranghelyi jelzálogjog, valamint annak biztosítására feljegyzett elidegenítési és terhelési tilalom terhel, de a bank másodhelyi jelzálogjogot tud alapítani fedezetként.

A lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében felvehető 0%-os hitel önállóan támogatható felhasználási lehetőségei a teljesség igénye nélkül;

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek esetén:

  • épülethatároló szerkezetek hőszigetelése
  • energiamegtakarítást eredményező nyílászáró-csere
  • fűtési, használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése
  • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén:

  • napkollektoros rendszer telepítése
  • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése
  • napelemes rendszer telepítése villamosenergia-termelés céljából
  • földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek kiépítése

Állunk az Ön rendelkezésére szakszerű segítségadással!

A Hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai, napelemes beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

A hitel igényléséhez egy pályázati csomagot szükséges benyújtani valamely MFB Pontban.

Cégünk pályázati szakértő partnerünkkel másfél éves együttműködésünk során már több mint 550 kérelmet készítettünk el, amelyek 99,6%-ban meg is kapták a jóváhagyást!

Még több, mint 70 milliárd forint áll a lakosság rendelkezésére, hogy napelemes rendszer kiépítéséhez most költségeik 90%-át valóban kamatmentes hitelből fedezzék, várjuk jelentkezését!

Napelem rendszer egy családi házon